Horeca helpt je goed gevoel

Nieuws

U bekijkt ons nieuwsarchief. Dit nieuwsbericht is niet meer actueel.

Fit in je hoofd, goed in je vel
Ongeveer 1 op 4 Belgen kampt met geestelijke gezondheidsklachten. Toch blijft dat thema taboe.

Tussen pot en pint wordt vaak alles besproken, behalve de échte problemen of bezorgdheden. Daar willen de stad Sint-Niklaas en Logo-Waasland vzw nu iets aan doen. Met de Werelddag voor geestelijke gezondheid (10 oktober 2011) in aantocht, slaan ze de handen in elkaar met de Sint-Niklase horecazaken om het 'goede gevoel' van hun klanten bespreekbaar te maken. Met posters, brochures en een heuse placematquiz krijgt iedereen tips om 'fit in je hoofd, goed in je vel' in het leven te staan.

In deze drukke tijden is het niet evident om voldoende stil te staan bij je eigen leven. Dat kan gevaarlijk zijn. Je stopt soms zo veel energie in je werk, je gezin en vrienden, dat je helemaal dreigt op te branden. Daarom is het belangrijk af en toe na te denken of jij je wel goed voelt in je vel. En daarover te praten met anderen. Aangezien horecagelegenheden dé ideale plaats zijn om een goed gesprek te voeren, leggen we daar via posters en flyers het thema op tafel. Een placemat schotelt je zelfs een soort 'fit in je hoofd' spelletje voor. Zo krijg je spelenderwijs allerlei tips en een gegarandeerd goed gevoel.

De campagne loopt de volledige week van 10 tot en met 16 oktober. Dan krijg je in de tavernes van het Sint-Nicolaasplein, de Grote Markt en Houtbriel naast geestrijke dranken ook geestelijke gezondheidstips voorgeschoteld. Wie thuis wil meegenieten, kan op de website www.fitinjehoofd.be

terecht. Daar loodsen we je in 10 stappen naar een groter geluksgevoel. Maar wie het spelletje wil spelen, gaat toch best op stap!

 

Datum persbericht

2011-10-11

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info [at] sint-niklaas [dot] be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter