Studiedag op donderdag 19 januari 2017: Migratie en niet-begeleide minderjarige vluchtelingen anno 2017: vanzelfsprekend?!

Nieuws

U bekijkt ons nieuwsarchief. Dit nieuwsbericht is niet meer actueel.
Ondanks dat instroom van niet-begeleide minderjarige vluchtelingen in België al teruggaat tot in de vorige eeuw, veranderde het landschap voor de minderjarige nieuwkomer grondig afgelopen jaar. Op korte tijd kwamen meer dan 3000 niet-begeleide minderjarige vluchtelingen toe in België.

Hoe gaat onze samenleving om met deze migratiestroom? Wat is de impact van een migratieproces op jongeren zelf? Welke begeleiding staat hiertegenover? Wat zijn de ervaringen in het werkveld? Wat beleeft de begeleider? Wat beleeft de minderjarige nieuwkomer? Wat gaat goed en wat zijn de noden? En hoe vanzelfsprekend is dit alles?

Tijdens deze dag geven we het woord aan diverse mensen uit verschillende sectoren die expertise hebben betreffende het thema ‘migratie’ en het begeleiden van jongeren en meer specifiek niet-begeleide minderjarigen. We blikken terug op het uitzonderlijk jaar 2016 en kijken vooruit wat dit betekent voor 2017 en de komende jaren.

Meer info: https://www.kdg.be/studiedag-migratie

Publicatiedatum

2016-12-29

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter