800 jaar Sint-Niklaas: welkom op de startavond

In 1217 werd Sint-Niklaas een zelfstandige parochie. In 2017 is dat precies 800 jaar geleden. Het stadsbestuur wil deze symbolische verjaardag vieren samen met alle inwoners en geeft daarbij een financieel duwtje in de rug. Het startschot voor ‘800 jaar Sint-Niklaas’ wordt gegeven in de stadsschouwburg op dinsdagavond 8 september. Iedereen met een warm hart voor Sint-Niklaas wordt daar verwacht.

Vraag de projectsubsidie

Het stadsbestuur wil zoveel mogelijk verenigingen, buurtcomités, scholen en bedrijven uitnodigen om in 2017 een activiteit te organiseren rond 800 jaar Sint-Niklaas en stelt daarvoor een projectsubsidie ter beschikking. Belangrijk is dat ook individuele burgers met zin voor initiatief en goede ideeën deze subsidie kunnen aanvragen.

Het subsidiereglement en het aanvraagformulier vindt u in bijlage onderaan deze webpagina. Het initiatief of project waarvoor steun wordt gevraagd mag geen commercieel doel nastreven. Verder moet het initiatief kaderen in de viering van 800 jaar Sint-Niklaas en éénmalig, bijzonder en/of vernieuwend zijn.

Kom naar de startavond

 ‘800 jaar Sint-Niklaas’ gaat van start met een feestelijke avond in de stadsschouwburg, R. Van Britsomstraat 21, op dinsdag 8 september om 20 uur, met volgend programma:

  • Promofilm ‘800 jaar Sint-Niklaas: van verleden naar toekomst’
  • Toelichting subsidie voor wie een activiteit organiseert n.a.v. ‘800 jaar Sint-Niklaas’
  • Voorstelling www.800jaarsint-niklaas.be
  • Enkele initiatiefnemers aan het woord
  • Receptie

Schrijf u onderaan deze pagina via het inschrijvingsformulier in voor deze bijzondere avond voor onze stad. 

Inspiratie voor het feestjaar

In het feestjaar 2017 kijken we niet alleen naar het verleden, maar ook naar het heden en de toekomst van Sint-Niklaas. Hoe is onze stad ontstaan en gegroeid? Waar staat Sint-Niklaas vandaag? En hoe willen we dat het met onze stad verder gaat de komende jaren? Dat alles is de inzet van het feestjaar.

Foto's: 
Nieuws Teasers: 

 

NIEUWS

800 jaar Sint-Niklaas: nieuwe programmabrochure, stickers en buttons: nu gratis verkrijgbaar

12/01/2017 - 14:33 Het jubileumjaar 2017 kende een ware knalstart met het evenement op oudejaarsavond, de Wase ijsberenduik en in Sinaai de nieuwjaarsreceptie. De komende maanden staan er tientallen activiteiten op stapel. Ze werden gebundeld in de nieuwe programmabrochure, die gratis aangeboden wordt samen met stickers, buttons en affiches.

Programmabrochure ‘800 jaar Sint-Niklaas’: 100 activiteiten, 150 feestdagen

18/10/2016 - 08:50 De eerste editie van de programmabrochure ‘800 jaar Sint-Niklaas’ rolt van de persen en brengt op een aantrekkelijke manier een honderdtal activiteiten rond het jubileumjaar in kaart. De feestpublicatie is vanaf vandaag gratis verkrijgbaar en wordt op grote schaal verspreid.
800 jaar Sint-Niklaas: welkom op de startavond
800 jaar Sint-Niklaas: welkom op de startavond

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter