2021: Een jaar vol goede moed

Social media sharing
Paginabeeld voor het overzichtsverslag

Het jaar 2021 ging hoopvol van start, want het vaccin leek ons een snelle en efficiënte uitweg te bieden uit een maandenlange gezondheidscrisis. De inwoners van Sint-Niklaas meldden zich dan ook massaal aan in ’t Bau-huis voor hun eerste en tweede prik. Na de zomer kwam snel het besef dat het virus zich niet gewonnen gaf, waarop we de vaccinatiecampagne onafgebroken hebben voortgezet.

Tijdens de crisis nam Sint-Niklaas enkele keren opnieuw de draad op. Vol goede moed gingen inwoners, ondernemers, verenigingen en diensten telkens opnieuw aan de slag. Het stadsleven bloeide weer op, althans binnen de mogelijkheden van de maatregelen. De Vredefeesten ‘Gezellig Anders’ konden op veel bijval rekenen. Ook Hooverphonic, ‘Stad van de Sint’ en de winteractiviteiten lieten de pandemie heel even vervagen.

Intussen lag de stad van morgen overal op de tekentafels. We maakten kennis met Cocon, Hendrik, Project 33 en Sportkringpark. De plannen voor de nieuwe Grote Markt werden verder uitgetekend, de stadswinkel stond in de steigers en de eerste fase van de winkelwandellus liet ons al even proeven van de aangename stad op mensenmaat die eraan komt.

De ruim honderd beelden in het jaaroverzicht leiden je door het verrassend 2021 van Sint-Niklaas. Het is vooral een sfeerbeeld met blikvangers, want het is onmogelijk om alles wat er gedurende een jaar leeft en beweegt in onze dynamische, warme, kleurrijke en innovatieve stad te vatten in één brochure.

Mogelijk heb je bij het doornemen van deze publicatie nog vragen bij een aantal thema’s. Bekijk dan zeker de meer uitgebreide, technische toelichting.

Je vindt het jaaroverzicht 2021 en de technische toelichting in bijlage onderaan deze webpagina.

Bestuursadministratie

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas

Communicatie

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen