Wase Lichtpuntjes

1 december: Wase Lichtpuntjes

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
December is de donkerste maand van het jaar. Elk jaar tellen we af naar de feestdagen om samen te komen met familie, vrienden en geliefden. Dit jaar zijn de vooruitzichten onzeker. Via de actie ‘Wase lichtpuntjes’ maken we de donkere decembermaand ‘lichter’.
Om deze actie een schitterende start te geven, vragen we aan alle inwoners, handelaars, organisaties … om op 1 december hun huis of gebouw extra te verlichten en roepen we inwoners op om ’s avonds om 20 uur met een lampje of kaarsje buiten aan de voordeur te staan.
Social media sharing

Hartprojecties in Sint-Niklaas, Nieuwkerken, Belsele en Sinaai

In het hart van de stad en dat van de 3 deelgemeentes zal een hart geprojecteerd worden.  

  • Dinsdag 01 december: stadhuis, Grote Markt Sint-Niklaas
  • Woensdag 02 december: kerk, Ten Bos Nieuwkerken
  • Dinsdag 08 december: boom/ gemeentehuis, Dries Sinaai
  • Woensdag 09 december: gemeentehuis, dorpsplein Belsele

Dit telkens van 20 tot 21 uur. Geniet ook van de prachtige en sfeervolle feestverlichting overal in Sint-Niklaas.

Wat kan jij doen?

Waar je het lichtje neerzet, hangt of legt, maakt niet uit. Of je dat nou achter het raam doet, op je stoep, voor je voordeur, in een boom of aan een tak. Misschien kan het zelfs de perfecte smoes zijn om echt al je kerstverlichting van zolder te halen. Hoe dan ook: zo lang het lichtje zichtbaar is voor de buitenwereld, is het goed.
Ook handelaars, scholen en andere organisaties kunnen hun zaak en gebouw laten schitteren. Met lichtslingers, een boodschap op een binnenplein of kaarsen op de oprit.

Kom op 1 december om 20 uur ook aan je voordeur staan met een lichtje. Een foto van zo'n 'lichtpuntje' delen kan via sociale media met de hashtag #Waselichtpuntjes, of mail de foto en waarom je meedoet naar eline.dekeulenaer@sint-niklaas.be, zodat hij verschijnt op de stadskanalen. 

Waarom Wase Lichtpuntjes?

We verlichten samen de straat, de buurt, de stad, het hele Waasland. We gaan voor een ‘Warm Waasland’ en creëren hoop en verbondenheid. Bovendien laat je zien dat je iedereen die het moeilijk heeft een hart onder de riem steekt, toon je je appreciatie voor iedereen die iemand helpt en toon je dat er, ondanks de donkere periode, lichtpunten zijn.

In Scandinavische landen waar de zon slechts een paar uur per dag schijnt, is de actie al jaren een traditie. Hoe meer lichtjes er branden, hoe gezelliger het wordt en hoe groter het samenhorigheidsgevoel.

Let op met kaarsjes bij een gordijn. Doe een (nacht)lampje dat warm wordt zeker uit voor je gaat slapen.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen