doktersbezoek

1733: Eerstelijnszone Waasland voert één nummer in voor alle huisartsenwachtdiensten

Vanaf februari komt er voor een deel van het Waasland één oproepnummer voor alle huisartsenwachtdiensten: 1733. Tot nu toe waren er verschillende wachtnummers tijdens de week, het weekend en op feestdagen, en die waren ook nog eens verschillend per regio. Een nieuw, uniform nummer moet het voor iedereen uit de Eerstelijnszone Waasland makkelijker en duidelijker maken.
Social media sharing

Inwoners in het wachtgebied Waasland hoeven maar één nummer meer te onthouden als ze medische zorg nodig hebben. Als je belt naar het nummer 1733, word je op basis van je ingegeven postcode naar het juiste wachtdienstnummer doorgeschakeld. 

De huisarts van wacht is er enkel voor dringende medische problemen die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag van je eigen huisarts. De huisarts van wacht dient NIET voor aanvragen voor verlenging van medicatie, voorschriften, vaccinaties, bloedonderzoek en allerlei attesten.

Voor levensbedreigende situaties bel je direct naar 112.

 

Is generated
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen