Afbeelding Wereldvluchtelingendag

20 juni: Wereldvluchtelingendag

In 2000 werd 20 juni door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereldvluchtelingendag. Op deze dag brengen we de wereldwijde vluchtelingenproblematiek onder de aandacht en staan we stil bij de sterkte en veerkracht van de mensen die noodgedwongen hun thuis moeten verlaten.
Social media sharing
Wereldwijd zijn meer dan 90 miljoen mensen op de vlucht

De crisis in Oekraïne leert ons dat oorlog heel dichtbij kan komen en dat ieder van ons geconfronteerd kan worden met oorlog en geweld.

Momenteel zijn wereldwijd meer dan 90 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog, vervolging, geweld en klimaatverandering. Meer dan 1/3 van alle vluchtelingen zijn kinderen, en tienduizenden kinderen zijn alleen op de vlucht. Op 10 jaar tijd is het aantal vluchtelingen wereldwijd meer dan verdubbeld. Deze stijging is te wijten aan langdurige conflicten en crisissen in o.a. Syrië, Afghanistan, Jemen en nu ook in Oekraïne. De meeste vluchtelingen worden opgevangen in eigen land of in naburige landen. Slechts een klein deel van al deze vluchtelingen maakt de vaak gevaarlijke tocht naar Europa. 

Ook in onze stad vangen we vluchtelingen op. Als stad met het label “gastvrije stad” zijn we solidair met vluchtelingen en wensen we vluchtelingen in Sint-Niklaas een nieuwe, warme en veilige thuis toe.

Wil je meer weten over het vluchtelingenbeleid in Sint-Niklaas?

24 juni: Wereldfeest in het Rode Kruis Opvangcentrum

24 juni organiseert het Rode Kruis Opvangcentrum in de Kasteelstraat naar aanleiding van de Wereldvluchtelingendag een Wereldfeest. Bewoners laten die dag het beste van zichzelf zien met performances en wereldse lekkernijen in een unieke setting. Vraag je collega’s of vrienden mee voor een origineel avondje uit en geniet samen van optredens, streetfood uit alle hoeken van de wereld en een expo. Voor de allerkleinsten is er een kidscorner.

Welkom op 24 juni van 16.00 uur tot 21.30 uur in het Rode Kruis Opvangcentrum, Kasteelstraat 8 in Sint-Niklaas.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen