Zoalig Sinnekloas

20 redenen waarom ‘Sinnekloas Zoalig’ is

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Zondag 5 januari 2020 wordt een Sint-Niklase dag. Op de Grote Markt vindt een feestelijke nieuwjaarsdrink plaats. In het stadhuis is het opendeur en in de trouwzaal maakt het stadsbestuur de plannen en projecten voor Sint-Niklaas bekend onder de noemer ’20 redenen voor een Zoalig Sinnekloas’. Een niet te missen afspraak voor alle Sint-Niklazenaars!
Social media sharing

Nieuwjaarsdrink
Het stadsbestuur nodigt alle inwoners uit om nieuwjaarswensen uit te wisselen en samen het glas te heffen op het nieuwe jaar op zondag 5 januari van 10 tot 14 uur. In een sfeervol ingerichte zone op de Grote Markt staan stands met hapjes en drankjes. Een dj zorgt voor achtergrondmuziek, die om 11 uur onderbroken wordt voor de toespraak van de burgemeester.

Infomarkt ‘Sint-Niklaas 2020-2025’
Op zondag 5 januari om 10 uur opent in de trouwzaal van het stadhuis een infomarkt over het stadsbeleid voor de komende jaren onder het motto ’20 redenen waarom Sinnekloas Zoalig is’.

Een tiental redenen vertrekken vanuit de keuzes die het stadsbestuur gemaakt heeft voor de ontwikkeling van de stad van morgen in het kader van het meerjarenplan 2020-2025. Dit ging gepaard met een uitgebreide consultatie- en overlegronde met de gemeenteraad, de verenigingen, de stadsadministratie én de inwoners, in het kader van de stadsgesprekken. Het aantrekkelijk maken van de stadspleinen, de versterking van de dorpskernen, de aandacht voor een warme, groene, veilige en kindvriendelijke stad, de inzet voor het klimaat, zijn enkele thema’s die daarbij aan bod komen.

Tien andere redenen geven aan waarom ‘Sinnekloas’ nu al ‘Zoalig’ is. De bijhorende fotopanelen geven een concreet beeld van waarom het fijn wonen en leven is in Sint-Niklaas en eindigen met een uitnodiging aan de bezoekers om daar nog enkele redenen aan toe te voegen.

Op grote schermen in de trouwzaal zijn recente sfeerbeelden te zien van onze stad: fijne plekjes, toffe evenementen, landelijk groen, de stadskern in de winter, beleving en ontmoeting …

Aan de promostand in de hal van het stadhuis word je onthaald met een rijk geïllustreerde brochure over de beleidsplannen voor de stad van morgen, de gloednieuwe publicatie ‘Van Prochiehuys tot stadswinkel’ en tal van gadgets rond ‘Zoalig Sinnekloas’, zoals buttons, postkaarten, leeswijzers, draagtasjes en lokaal lekkers!

Opendeur in het stadhuis
De infomarkt is ook een goede gelegenheid om het mooie neogotische stadhuis nog even te verkennen. Het burgemeesterskabinet, met het authentieke negentiende-eeuwse meubilair, en de gemeenteraadszaal zijn beslist een bezoekje waard. De opendeur loopt gelijktijdig met de nieuwjaardrink en de infomarkt, van 10 tot 14 uur.

Alle inwoners krijgen midden december een stijlvolle uitnodigingskaart in de brievenbus. Het stadsbestuur kijkt alvast uit naar een warme ontmoeting met veel inwoners op deze unieke Sint-Niklase dag.

Meer info:
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen