Affiche Vrouwenfestival

4 maart 2023: Vrouwenfestival op de Markt van Sint-Niklaas

Op woensdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. In aanloop naar deze dag organiseert Avansa in samenwerking met meer dan 20 verenigingen en met ondersteuning van de stad Sint-Niklaas op zaterdag 4 maart het Vrouwenfestival. Dit jaar staat het Vrouwenfestival helemaal in het teken van ‘balans’.
Social media sharing

Straffe vrouwen aan het roer op de markt van Sint-Niklaas

Uit onderzoek is gebleken dat hoewel vrouwen evenveel buitenshuis werken als mannen,  vrouwen nog steeds meer zorg- en huishoudelijke taken op zich nemen. De verdeling van zorgtaken tussen mannen en vrouwen is helemaal anders dan 50 jaar geleden, maar toch vallen nog heel wat taken op de schouders van vrouwen. Werkende mannen met jonge kinderen besteden op een weekdag gemiddeld 2,5 uur aan huishoudelijk werk en de kinderen terwijl vrouwen maar liefst 4,5 uur in de weer zijn. Ook in het weekend werken vrouwen meer in het huishouden dan mannen. 

Vrouwen besteden dus nog steeds meer tijd aan huishoudelijk werk, zorg en opvoeding. Vrouwen hebben zo minder tijd voor zichzelf. Dit leidt tot meer tijdsdruk en stress. 

Bron:  https://rosavzw.be/nl/themas/arbeid/arbeid-en-zorg/gegenderde-taakverdeling

Met dit Vrouwenfestival doen de verenigingen  een oproep voor meer balans tussen werk, vrije tijd en (zelf)zorg. Op het programma staan workshops, lezingen, live optredens en veel lekker internationaal eten en drinken. 

Op deze website vind je ook alle andere activiteiten terug die in Sint-Niklaas plaatsvinden in het kader van de Internationale Vrouwendag 2023.

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen