begijnenstraat

Aanleg fibernetwerk in Begijnenstraat

Op maandag 8 augustus start aannemer Besix met de aanleg van een fibernetwerk in de Begijnenstraat, in opdracht van nutswerkbedrijf Fiberklaar.
Social media sharing

Een eerste fase van de werken start op 8 augustus. De aannemer start dan aan de oneven kant van de straat, tegen de verkeersrichting in. De straat wordt in deze fase opgedeeld in 4 delen.

Er zal telkens in één deel gewerkt worden, waardoor daar ook tijdelijke enkele rijrichting ingevoerd wordt. Dit wordt steeds duidelijk aangegeven aan de hand van signalisatie in de straat. De enkele richting schuift telkens mee op met de werken. De delen waar niet gewerkt wordt, blijven steeds in beide richtingen toegankelijk voor plaatselijk verkeer.

In een tweede fase, die start op maandag 22 augustus, vinden werken plaats aan de even kant van de straat, tussen Vijfstraten en de Esdoornlaan. Dit deel van de straat wordt gedurende deze periode enkele richting. 

Gedurende de gehele periode van de werken (8 t.e.m. 31 augustus) is er altijd doorgaand verkeer mogelijk vanaf Vijfstraten richting Driekoningenstraat. De werkzaamheden zijn afgerond voor de start van het nieuwe schooljaar. 

Bekijk het plan met de rijrichting per fase

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen