hoogspanningsmast

Afbraak bovengrondse luchtlijn vanaf Knaptandstraat tot E17

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Elia, de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet, ging midden juli 2020 van start met de afbraak van een bovengrondse luchtlijn (70kV) op het grondgebied van Sint-Niklaas.
In september worden de E17 en de N41 gekruist en daardoor voor één dag afgesloten.
Social media sharing

Bovengrondse luchtlijn einde levensduur

De voorbije jaren voerde Elia reeds werken uit aan het hoogspanningsstation in Sint-Niklaas. Hierdoor kan een bovengrondse luchtlijn (70kV) in Sint-Niklaas worden afgebroken. Deze luchtlijn uit 1924 is einde levensduur en werd uit dienst genomen. De elektriciteitsbevoorrading van de regio blijft gegarandeerd via een andere luchtlijn (150kV) waar eerder onderhoudswerken aan werden uitgevoerd. Deze bestaande luchtlijn verbindt het hoogspanningsstation in Sint-Niklaas en het hoogspanningsstation Heimolen langs de expresweg (N41).

Afbraak luchtlijn in Sint-Niklaas

Elia breekt een bovengrondse luchtlijn (70kV) af in Sint-Niklaas. Het traject start vanaf het hoogspanningsstation Sint-Niklaas in de Knaptandstraat. De bovengrondse luchtlijn wordt afgebroken tot een aftakking met een andere luchtlijn (70kV) richting Schelle. Deze aftakking is gelegen ter hoogte van de E17.

Werken verlopen in 3 fasen

Bij de afbraak van de bovengrondse luchtlijn worden over een lengte van 3 kilometer alle elektriciteitsdraden verwijderd. In totaal zal Elia 20 hoogspanningsmasten afbreken. De werken verlopen in drie fasen.

1. Midden juli – midden augustus 2020: voorbereidende werken (aanleg toegangen, plaatsen portieken).

2. Midden augustus – midden september 2020: oprollen en verwijderen van de elektriciteitsdraden.

3. Najaar 2020 – voorjaar 2021: afbraak hoogspanningsmasten en verwijderen funderingen.

Meer informatie?

Voor meer informatie kan je terecht op het gratis nummer 0800 11 089, e-mailadres omwonenden@elia.be of op https://www.elia.be/nl/infrastructuur-en-projecten/infrastructuurprojecten/sint-niklaas

 

plan Elia
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen