Bloemenstoet

Archieffilms stad Sint-Niklaas op TV OOST

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Sinds deze zomer kan je een nostalgische trip maken naar de twintigste eeuw en het verleden van Sint-Niklaas herbeleven op het scherm in je huiskamer. Tot nu toe was dit enkel mogelijk via de website van de stad Sint-Niklaas, maar van 16 tot 21 november worden deze unieke beelden ook uitgezonden op TV OOST.
Social media sharing

Het stadsarchief van Sint-Niklaas beschikt over een uitgebreide filmcollectie die door gericht zoekwerk en toevallige schenkingen is ontstaan. Om deze informatie op lange termijn te bewaren en toegankelijk te maken, werd er veel tijd en aandacht besteed aan de digitalisering van deze waardevolle beelden. Het resultaat hiervan was sinds kort te zien in de reeks ‘Sint-Niklaas in de jaren 30/40/50/60/70’, op de website van de stad (www.sint-niklaas.be/archieffilms).

Om iedereen de kans te geven te genieten van deze unieke beelden, zal de vijfdelige filmreeks nu ook uitgezonden worden op TV OOST, van maandag 16 tot vrijdag 21 november, telkens vanaf 14.30 uur. Elke aflevering brengt één decennium uit de vorige eeuw in beeld. Sfeerbeelden van de jaren 1930 tot en met de seventies passeren de revue.

Voor wie het meemaakte zal dit ongetwijfeld mooie herinneringen oproepen!

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen