Westerlaan

Asfalteringswerken in de Westerlaan op zondag 29 augustus

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Op zondag 29 augustus wordt de herinrichting van de Westerlaan als fietsstraat afgerond met het afwerken van de rijbaan. Het gaat om frezen, vernieuwen van de toplaag met rode asfalt en aanbrengen van wegmarkeringen.
Social media sharing

Door deze werken is er heel de zondag geen verkeer mogelijk in de werfzone op de Westerlaan, ook niet voor voetgangers en fietsers. Het autoverkeer dat uit de Westerstraat komt, wordt via de rijweg voor de huizenrij op het Westerplein, naar de Aerschotstraat geleid.

Van zodra de Westerlaan wordt opengesteld, is het regime ‘fietsstraat’ van kracht. Dit betekent dat automobilisten achter de fietsers moeten blijven en dat de maximumsnelheid beperkt is tot 30 km/u.

Om de fietsstraat Westerlaan efficiënt te laten werken, werd de rijstrook richting R42 bij de uitvoering nog verbreed naar 4 meter. Zo kunnen fietsers tijdens de spitsuren veilig voorbij de aanschuivende auto’s rijden en hun weg vervolgen op het fietspad richting Plezantstraat.

De planning van de werken is afhankelijk van weersinvloeden en onvoorziene omstandigheden.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen