Hofstraat

Asfalteringswerken Hofstraat

Op maandag 8 augustus krijgt de Hofstraat een nieuwe toplaag asfalt. De asfalteringswerken lopen tot en met dinsdag 16 augustus. De werken werden eerder al uitgesteld omwille van slechte weersomstandigheden.
Social media sharing

Maandag 8 en dinsdag 9 augustus
Op maandag wordt het fietspad, komende van Onze-Lieve-Vrouwplein richting R42 (Singel), gefreesd. Op dinsdag zal het fietspad geasfalteerd worden. Voor fietsers is een lokale omleiding voorzien tijdens deze werken.  

Woensdag 10 augustus
De Hofstraat wordt gefreesd in twee fases: eerst de rijbaan, daarna de busbaan. De Boonhemstraat wordt tijdens deze werken tijdelijk dubbele rijrichting. De parking van de stadsschouwburg en de parking van het woonzorgcentrum Het Hof blijven bereikbaar. 

Donderdag 11 augustus
Asfalteringswerken in de Hofstraat starten stad inwaarts, richting Onze-Lieve-Vrouwplein. De parking van het woonzorgcentrum Het Hof en de in- en uitrit van Residentie Baudelo zijn die dag niet bereikbaar.  

Vrijdag 12 augustus
Asfalteringswerken van de Hofstraat stad uitwaarts (kant stadsschouwburg). De rijstrook en de busbaan gaan volledig dicht. De Boonhemstraat en Casinostraat zijn afgesloten aan de Hofstraat. Inkomend verkeer vanaf het Regentieplein moet wegrijden via de Broodstraat. De parking van de stadsschouwburg is niet bereikbaar via de Hofstraat. Bewoners van de Collegestraat kunnen in- en uitrijden via de Grote Markt.

Dinsdag 16 en woensdag 17 augustus
Het fietspad komende van R42 (Singel) richting Onze-Lieve-Vrouwplein wordt uitgebroken (gedeelte in betonstraatstenen ter hoogte van Hofstraat 134 –136). Fietsers moeten aan de overkant van de straat fietsen (dubbelrichtingfietspad). Op woensdag wordt deze zone geasfalteerd.  

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen