Sint-Andriesstraat

Asfalteringswerken Sint-Andriesstraat en Kruispunt Gavermolenstraat/Molenwijk vanaf maandag 3 juli

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Op maandag 3 juli starten asfalteringswerken in de Sint-Andriesstraat, ter hoogte van sporthal De Klavers en Gavertje Vier. De aannemer voorziet er een nieuwe toplaag asfalt. Ook ter hoogte van kruispunt Gavermolenstraat/Molenwijk wordt de asfaltlaag vernieuwd en komen er nieuwe markeringen om het fietspad aan te duiden. Aansluitend aan deze werken wordt ook het kruispunt van de Gavermolenstraat met de Sint-Andriesstraat/Mierennest aangepast.
Social media sharing

De Gavermolenstraat (deel tussen de Rozenlaan en de Sint-Andriesstraat/Mierennestraat) wordt doodlopend ter hoogte van de Mierennest om sluipverkeer tegen te gaan. Hiervoor plaatsen we een verkeersfilter in proefopstelling en voorzien we extra flankerende maatregelen in de Sint-Andriesstraat om het probleem niet te verplaatsen naar de schoolomgeving. Tijdens het begin en einde van school zal een stilstaan- en parkeerverbod gelden vanaf de overzijde van de inrit van de parking tot aan de uitrit. Dit zorgt ervoor dat er voldoende doorstroming is tijdens de drukste momenten op straat en ook dat er nog voldoende parkeerplaatsen zijn tijdens activiteiten in de sporthal. De verkeersborden hiervoor worden ook aansluitend aan de asfalterings- en markeringswerken geplaatst. Ter hoogte van het kruispunt Gavermolenstraat/Sint-Andriesstraat/Mierenneststraat worden er fietsoversteken voorzien. Ook het zebrapad wordt terug aangebracht.

De werken duren tot en met donderdag 6 juli.

Planning en fasering

► Maandag 3 juli: frezen
Tijdens het frezen verwijdert de aannemer de bovenste centimeters van de huidige asfaltlaag.
Geen doorgaand verkeer mogelijk, bestemmingsverkeer in veel gevallen mogelijk, behalve waar gewerkt wordt.

De school, sporthal en buitenschoolse opvang zijn te voet of met de fiets bereikbaar. Met de auto parkeer je best buiten de werfzone, en ga je te voet verder.

► Dinsdag 4 juli: asfalteren
De aannemer legt een nieuwe laag asfalt op de rijbaan.
Geen doorgang mogelijk tussen 6.30 en 20 uur. Er wordt voor de werken een emulsielaag aangebracht op de rijbaan: hier mag niet op gereden, gefietst of gewandeld worden (de vlekken op kleren of voertuigen zijn zeer moeilijk tot niet te verwijderen).       
Voertuigen moeten voor 6.30 uur verplaatst worden uit de straat/parking/garagebox. Pas na 20 uur (of de dag erna als de asfaltverharding onvoldoende afgekoeld is) is de straat terug toegankelijk.

De school, sporthal en buitenschoolse opvang zijn te voet of met de fiets bereikbaar. Met de auto parkeer je best buiten de werfzone, en ga je te voet verder.

► Woensdag 5 juli en donderdag 6 juli: markeringen
De aannemer brengt wegmarkeringen aan op het wegdek (bv. fietsoversteek, zebrapad …).
Tijdens het markeren is er overdag tijdens de werkuren (vanaf 7 uur tot het einde van de werken) geen verkeer in de straat mogelijk.

► Na donderdag 6 juli: plaatsing van verkeersfilter in proefopstelling in de Gavermolenstraat en signalisatie in de Sint-Andriesstraat

Bij slecht weer worden de werken naar een latere datum verplaatst. Vuilnis mag op het normale tijdstip aangeboden worden voor afvalophaling.

Ga naar het overzicht van asfalteringswerken in de zomer van 2023.

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen