Tuinlaan

Asfalteringswerken in Tuinlaan en Rozenlaan vanaf maandag 21 augustus

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Op maandag 21 augustus starten asfalteringswerken in de Tuinlaan en Rozenlaan, tussen Belseledorp en de N41.
Social media sharing

De huidige asfaltverharding in beide straten is in slechte staat en dus aan vervanging toe. Ook de fietspaden hebben nood aan vernieuwing. Die werken komen er eind augustus aan. Vanaf 21 augustus start een aannemer er met asfalteringswerken. 
En er komen nog extra ingrepen. 
Om fietsers beter te beschermen, wordt er een nieuwe markering aangebracht tussen de rijbaan en het fietspad, waarbij de rand van de rijbaan duidelijk zichtbaar is. Wanneer autobestuurders over de lijn rijden, zullen ze dit ook voelen.  
In de huidige toestand zijn de fietspaden en de rijbaan variabel in breedte. Het fietspad zal nu overal 1,2 meter breed worden aan beide kanten van de rijbaan.  

Timing van de werken:  

  • 21 en 22 augustus: frezen en asfalteren 
  • 23 en 24 augustus: markeringen  
  • Deze timing is onder voorbehoud van weersomstandigheden. Bij ongunstig weer worden de werken naar een latere datum verplaatst.  

Tijdens het frezen is er geen doorgaand verkeer mogelijk. Plaatselijk verkeer is mogelijk tot waar er gewerkt wordt. Tijdens het asfalteren is er geen doorgaand verkeer mogelijk tussen 6.30 en 20 uur. Er wordt een emulsielaag aangebracht op de rijbaan waarop niet mag worden gereden, gefietst of gewandeld. Vlekken van de emulsielaag op kleding of voertuigen is amper tot niet te verwijderen. Voertuigen moeten voor 6.30 uur verplaatst worden uit de straat, parking of garagebox. Na 20 uur, of de dag erna (indien de asfaltverharding nog onvoldoende is afgekoeld) is de straat opnieuw toegankelijk.  
Na de asfaltering brengt de aannemer nog wegmarkeringen aan op het wegdek. Tijdens het markeren is er vanaf 7 uur tot het einde van de werken geen verkeer in de straat mogelijk. 

Doorgaand verkeer zal tijdens de werken omgeleid worden via de N70 (Hulstendreef, Malpertuuslaan, N70 en N41). Woningen in de Gavermolenstraat blijven steeds bereikbaar via de Sint-Andriesstraat en Mierenneststraat.  

De verkeersfilter in de Gavermolenstraat (kant Mierenneststraat) zal tijdelijk verwijderd worden zodat de woningen in dit deel van de straat bereikbaar blijven (via de Sint-Andriesstraat) tijdens de asfalteringwerken in de Tuinlaan. 

 

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen