Octopuspaal

Basisschool De Watertoren neemt verkeersveilige schoolstart

Met de start van de nieuwe schooljaar is de verkeersveiligheid in de omgeving van basisschool De Watertoren, gelegen in de Watertorenstraat, aanzienlijk verbeterd.
Op het einde van de schooldag wordt de straat afgesloten door een herkenbare Octopuspaal met slagboom. Kinderen krijgen daardoor de ruimte om veilig te voet of met de fiets het schoolterrein te verlaten.
Social media sharing

Het stadsbestuur zet al geruime tijd in op veilige schoolomgevingen. Dat is sinds 1 september ook voor basisschool De Watertoren het geval. De straat wordt bij het schooleinde van 15 tot 16 uur afgesloten voor auto’s door een Octopuspaal met slagboom. Op woensdag gaat de slagboom dicht van 11.30 tot 12.30 uur. Ouders die hun kinderen met de wagen van school afhalen, kunnen parkeren aan de kerk van Tereken en te voet de korte afstand naar de Watertorenstraat afleggen. Op die manier verloopt het einde van de schooldag voor iedereen heel wat veiliger. In de heraanleg, na de rioleringswerken die in de buurt van de school aan de gang zijn, komt er Kus en Rijzone in de Schoolstraat.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen