Screenshot uit video met bus

Bekendmaking openbaar onderzoek over het voorlopig ontwerp regionaal mobiliteitsplan en het ontwerp plan-MER voor de Vervoerregio Waasland

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
De vervoerregio Waasland heeft een voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan uitgewerkt. Dat plan legt de globale mobiliteitsvisie voor de komende 10 jaar vast voor de vervoerregio op een strategisch niveau, en dat voor alle vervoerswijzen. In dit voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan werd rekening gehouden met het Ontwerp plan-MER. Het Ontwerp plan-MER beschrijft de mogelijke milieueffecten van het voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan. Iedereen kan deze documenten inkijken en opmerkingen meegeven.
Social media sharing

Het Regionaal Mobiliteitsplan kadert binnen basisbereikbaarheid, de Vlaamse visie op mobiliteit. Met basisbereikbaarheid zet Vlaanderen in op een efficiënter, duurzamer en flexibeler vervoer waarin het combineren van verschillende vervoermiddelen centraal staat. Voor de realisatie van basisbereikbaarheid werden de driehonderd Vlaamse steden en gemeenten opgedeeld in 15 vervoerregio’s. Binnen deze vervoerregio’s werken de gemeenten samen een mobiliteitsplan uit, specifiek voor hun regio.

De vervoerregio Waasland is samengesteld uit deze 9 gemeenten: Kruibeke, Lokeren, Moerbeke, Stekene, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Temse, Waasmunster en Zele.

Tijdens het openbaar onderzoek dat loopt van maandag 4 september tot en met donderdag 2 november 2023 kunt u het voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan en het Ontwerp plan-MER voor de vervoerregio Waasland inkijken:

Opmerkingen kunt u uiterlijk tegen 2 november 2023 bezorgen:

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen