Dmytro Sukhovienko.

Benefietconcert ten voordele van Oekraïne onder leiding van Dmytro Sukhovienko

Op vrijdag 27 mei organiseert het stadsbestuur van Sint-Niklaas een benefietconcert voor Oekraïne. Centraal in het programma staat de Oekraïense pianist Dmytro Sukhovienko, inwoner van Sint-Niklaas.
Social media sharing

Dmytro Sukhovienko stond enkele weken geleden geprogrammeerd tijdens het slotconcert van PianoFest, maar moest door een coronabesmetting verstek geven. Nu staat hij een volledige avond centraal in een benefietconcert. De opbrengst wordt integraal aangewend voor de aankoop van medisch materiaal voor een ziekenhuis in Kyiv.

Als Oekraïense Sint-Niklazenaar is hij erg begaan met de gebeurtenissen in zijn geboorteland. Op vraag van het stadsbestuur stelde hij een avondvullend concertprogramma samen waarin zijn virtuoze pianospel, samen met dat van andere lokale muzikale talenten, een plaats krijgt. Zo wordt het podium van de stadsschouwburg gedeeld met Barbara Baltussen, Isabelle Van Iseghem, Henri De Roeck, Joanna Vlaeminck, Emelie De Bruyne, jong en opkomend talent Victoria De Roeck en de Oekraïense Sofiia Dubii, een twintigjarig beloftevol pianotalent.

De Oekraïense ambassadeur zet zijn schouders mee onder dit benefietconcert en zal die avond ook aanwezig zijn.

Tickets voor het concert kosten 25 euro. We hopen alvast op een mooie en hartverwarmende publieksopkomst.

Info en tickets: CC Sint-Niklaas, Paul Snoekstraat 1, 9100 Sint-Niklaas, www.ccsint-niklaas.be

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen