drinkende vrouw

Bescherm jezelf tijdens warme dagen

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
De komende dagen gaat de temperatuur weer fors de hoogte in! Het KMI kondigt vanaf zaterdag 8 augustus tot begin volgende week code rood af. Erg warme dagen zijn niet ongevaarlijk. Vooral ouderen, zieken en jonge kinderen lopen dan het risico op ernstige gezondheidsproblemen.
Social media sharing

Vanaf woensdag 5 augustus start de effectieve warmteperiode met erg warme dagen. De voorspellingen van het KMI verwachten tot en met zondag 9 augustus hoge temperaturen van 30°C en meer. Dit houdt voor iedereen, maar vooral voor kwetsbare groepen, extra risico's in op ernstige gezondheidsproblemen.
Denk er aan dat personen met COVID-19 nog steeds extra kwetsbaar zijn voor warmtegerelateerde ziekten én dat personen met hittestress extra kwetsbaar zijn voor het SARS-CoV-2-virus.

Neem voldoende maatregelen om jezelf en anderen te beschermen:

  • Drink voldoende: drink meer dan gewoonlijk, ook als je geen dorst hebt.
  • Hou jezelf koel: draag een hoofddeksel, zoek verfrissing op, kies voor lichte en loszittende kledij, doe zware inspanningen op koelere momenten.
  • Hou je woning koel: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warmte produceren, benut je zonnewering maximaal, zet je ramen en deuren open zolang het buiten koeler is dan binnen.
  • Zorg voor anderen: geef extra aandacht aan ouderen, zieken en jonge kinderen.

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen