voetballers

Bezoek de expo ‘Terug naar Sportkring’ van 12 tot 15 mei

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Vanaf deze zomer maakt het oude voetbalstadion op de site Puyenbeke plaats voor de bouwwerkzaamheden van het nieuwe zwembad De Watermolen, dat hier in 2024 de deuren opent. De voetbalploeg Sportkring Sint-Niklaas leeft nog verder in de nieuwe naam van het park (het Sportkringpark), maar voordat we afscheid nemen van het stadion gaan we ook nog een keer terug in het verleden om de gloriemomenten van de club te herbeleven.
Social media sharing

We deden in het najaar van 2021 een oproep aan de bevolking om interessant archiefmateriaal in bruikleen te geven en we kregen heel wat interessante reacties. Hierrond bouwden we een boeiende expo. 

Zo is er een cinemahoek met oud videomateriaal, hebben we massa’s foto’s en statistieken, maar er zijn ook voetballen, truitjes, muziek en ander materiaal dat je zo weer in de sfeer van de hoogdagen van Sportkring brengt. We interviewden oud-spelers en supporters die de opvallendste anekdotes boven spitten. Bovendien kijken we nog verder terug op de oudste geschiedenis van dit stukje Sint-Niklaas, want lang voordat hier gevoetbald werd, was hier al bewoning… Tot slot blikken we vooruit op de nieuwe plannen van het Sportkringpark.

Reden genoeg om eens af te zakken naar de expo!

Donderdag 12 tot zondag 15 mei in het voetbalstadion in de Watermolenstraat, van 10 tot 18 uur. Gratis toegang.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen