Het binnenplein van cultuursite De Kouter in Belsele is vernieuwd.

Binnenplein van cultuursite De Kouter in Belsele vernieuwd: een opfrisbeurt voor een van de trekpleisters van de deelgemeente

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Het binnenplein van cultuursite De Kouter in Belsele onderging de afgelopen maanden een metamorfose. Het gezellige pleintje tussen muziekclub ’t Ey, d’Academie Beeld, polyvalente zaal De Kouter, Oxfam Wereldwinkel en vechtsportclub Budokwai is met een volledig vernieuwde ondergrond én bovengrond nu helemaal klaar voor een mooie toekomst als ontmoetingsplaats voor het bruisende Belsele.
Social media sharing

De werken aan De Kouter waren broodnodig: het plein dateert van begin jaren ’50 en was in slechte staat, onder andere met een verzakte riolering. Ondergronds zijn nu nieuwe regenputten en een nieuwe afvalwaterleiding aangelegd, waarmee de waterhuishouding optimaal en toekomstgericht geregeld wordt.

Gezellig zitten rond de iconische paardenkastanje
Bovengronds is het pleintje ook helemaal vernieuwd, met de iconische paardenkastanje als centraal punt. Rond deze prachtige boom staan nu brede zitbanken, en er komen in de zomermaanden nog een houten platform en een spelelement voor kinderen bij.
De buitenruimte aan De Kouter is polyvalent: het plein kan (in de zone voor de paardenkastanje) ook beperkt gebruikt worden als parking. Hiervoor zijn parkeerplaatsen voor ruim negen wagens voorzien, aangelegd in grasbetontegels, een waterdoorlatend type verharding. De in- en uitrit van de parking is langs de Koutermolenstraat. Voor fietsers zijn er fietsnietjes voor 24 fietsen geplaatst. De nieuwe verharding op de binnenplaats is hoger aangelegd, waardoor er nu drempelloze toegangen zijn tot de lokalen rond het plein.
In het najaar wordt er nog gevelgroen aangeplant aan de muren rond het plein. Ook de poort aan de kant van de Koutermolenstraat wordt nog vernieuwd. Later komt er ook nog een nieuwe luifel en een berging.

Sterke deelgemeenten
Cultuursite De Kouter is naast De Klavers de tweede plaats in Belsele die tijdens deze bestuursperiode een grondige vernieuwing krijgt. ‘Sterke deelgemeenten’ is immers één van de vijf werven die we extra in de schijnwerpers zetten. Het eigen karakter en samenhorigheidsgevoel binnen onze deelgemeenten koesteren we en willen we behouden. We steunen de dorpsgemeenschappen door de ondersteuning van het verenigingsleven en door te investeren in aantrekkelijke dorpskernen en een mooi diensten- en voorzieningenaanbod. Zo maken we samen de stad van morgen, ook in Belsele.

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen