Groep mensen aan het werk tijdens workshops

Bouw mee aan de kunstwerken onder de spoorwegbrug: schrijf je in voor de workshops voor Project 33!

De spoorwegbrug in de Spoorweglaan vierde onlangs zijn vijftigste verjaardag! Om dat letterlijk in de bloemetjes te zetten, verfraaien we met Project 33 de 33 grijze brugpijlers en de dorre stenen vlakte onder de brug met groen en kunst. De kunstwerken die onder de brug komen, worden opgebouwd uit 3D-geprinte keramieken beeldjes en bakstenen, die op ambachtelijke wijze gemaakt worden door mallen te vullen en daarna af te bakken. Heb jij zin om mee de handen uit de mouwen en in de klei steken? Schrijf je in voor onze gratis workshops in een authentiek en licht atelier op de nabijgelegen SVK-site.
Social media sharing

Iedereen kan meebouwen aan de kleivormen die later onder de brug komen, onder deskundige leiding van beeldend kunstenaars Elise Eeraerts en Roberto Aparicio Ronda. Je bent van harte welkom: alleen, of met je vereniging, klas, vrienden of familie. Er is geen enkele voorkennis vereist. In een gratis workshop maken we samen de ruwe klei klaar. We vullen de mallen en vormen de kleistenen, die later worden gebakken in een kleioven. En ondertussen is er de ideale gelegenheid om een praatje te slaan, mensen te leren kennen, kennis te maken met het ambachtelijk productieproces of het hoofd even helemaal leeg te maken.

De workshops vinden plaats van 12 mei tot augustus 2023, telkens op vrijdag van 14 tot 16 uur en op zaterdag van 10 tot 12 uur. Deelnemen is gratis.

Schrijf je hier in!  

Meer weten over Project 33? Ga naar www.project33.be!

Samen klein kneden met kunstenares Elise
Twee personen kneden klei en lachen
Handen kneden in de klei
Samen klei kneden
Mallen vullen met klei
Kleivormen uitsnijden
Baksteen uit klei
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen