Nieuwe stadhuisvleugel impressie

Bouwproject nieuwe stadhuisvleugel gaat van start

Op maandag 18 maart 2019 beginnen de eerste voorbereidende werken in de aanloop naar de bouw van een nieuwe vleugel van het stadhuis, kant Parkstraat. Daarmee komen de stadswinkel met een vernieuwde, klantvriendelijke dienstverlening en de nieuwe huisvesting van het stadsarchief en van het toeristisch infokantoor concreet op de agenda.
Social media sharing

Verkeershinder

De verkeershinder zal heel beperkt zijn in de Parkstraat. De handelaars blijven altijd bereikbaar. Enkel van maandag 8 april tot begin juni 2019 nemen we een deel van de Parkstraat in. Doorgaand verkeer blijft steeds mogelijk via een versmalde rijstrook. Ook voetgangers kunnen nog passeren via de overzijde van de straat. We zorgen voor enkele extra kortparkeerplaatsen op het Onze-Lieve-Vrouwplein. Vanaf begin juni zal het verkeer in de Parkstraat weer normaal verlopen.

Stadswinkel, stadsarchief en toeristisch infokantoor

Met dit bouwproject vernieuwen we de vleugel van het stadhuis langs de kant van de Parkstraat. Op de gelijkvloerse verdieping komt de stadswinkel met onthaal en toeristisch infokantoor. De archiefruimtes met studiezaal liggen op de eerste verdieping. De receptiezaal met ruim terras langs de kant van de Grote Markt zijn voorzien op de tweede verdieping, samen met vergaderzalen en kantoren. Met dit project wordt het stadhuis een stuk toegankelijker. Samen met de stadswinkel voeren we een nieuw klantvriendelijk dienstverleningsconcept in.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen