Stadsmunt

Burgers zonden massaal voorstellen in: dit zijn de vijf kanshebbers voor de nieuwe naam van de stadsmunt!

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Na het succes van de Oh-kaart lanceert stad Sint-Niklaas binnenkort zijn gloednieuwe stadsmunt. Een virtuele munt die je enkel lokaal kan verdienen en uitgeven, zowel bij stad als handelaar. Een munt die de burger engageert, de handel verbindt en de lokale economie stimuleert. Maar ook een munt die momenteel nog geen naam heeft. Daarom kan iedereen vanaf vandaag een week lang stemmen op zijn favoriet.
Social media sharing

Vorige week werd een oproep gelanceerd om de naam van de nieuwe stadsmunt te bedenken. De stad was aangenaam verrast door de vele inzendingen. Meer dan 350 burgers stuurden hun suggestie door, waarvoor dank! Uit al deze originele voorstellen zijn de vijf meest ingezonden namen geselecteerd waarop vanaf vandaag gestemd kan worden. Worden het de ‘Klaasjes’, de ‘Nikls’, de ‘Raapjes’, de ‘Cinten’ of toch de ‘Sengsen’? Stem nu en bepaal mee de toekomst van onze munt en schrijf mee aan het ambitieuze verhaal van onze community van morgen!

De stembus sluit op 31 december. In de loop van januari wordt een tipje van de sluier opgelicht en volgt de bekendmaking van de nieuwe naam.

Nog een gespreksonderwerp nodig aan de kersttafel? Debateer er over met familie en vrienden, breng je stem uit en bepaal mee de nieuwe naam van de stadsmunt!

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen