Cocon

Cocon zet zaterdag de deuren open: industrieel erfgoed met spannende toekomst

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Zaterdag krijgt iedereen de kans om binnen te kijken bij Cocon. Op die bijzondere industriële site aan de Heistraat vindt van 11 tot 16 uur een kijkdag plaats.
Social media sharing

Cocon krijgt volop vorm, op een deel van de oude industriële site van het vroegere staalconstructiebedrijf Nobels-Peelman, tussen de Heistraat, de fietssnelweg F411 en de Nobels-Peelmanstraat, vlak naast Kringwinkel Den Azalee. Tegen 2024 draait op die plek alles rond milieubewust ondernemen en circulaire economie. De architecten zijn nu klaar met het ontwerp voor de vernieuwing van de grote, oude industriële site, waar een belangrijk stukje van het Sint-Niklase toekomstverhaal zal worden geschreven. Dat toont de stad komende zaterdag 26 november tijdens een 'kijkdag' bij Cocon. 

Van Sint-Niklaas een echte circulaire stad maken, dat is het doel. En daarin vervult de stad nu al een pioniersrol. Daarvoor kreeg Sint-Niklaas in oktober al de Circubuild-award, die pioniers rond circulair bouwen in de kijker zet. 
Cocon wordt een plek waar alles draait rond circulariteit en waar werken, leren, experimenteren en ontmoeten centraal staat. Wat komt er? Verhuurbare ruimtes voor circulaire ondernemers, een kenniscentrum circulaire economie voor het Waasland, gedeelde atelier- en vergaderruimtes, een cafetaria en een kwalitatieve buitenruimte.

Spannende toekomst 
Iedereen krijgt nu de kans om de site te ontdekken. Het is een stukje industrieel erfgoed, dat een spannende nieuwe toekomst tegemoet gaat. Benieuwd hoe het er zal uitzien? Wil je meer te weten komen over circulair bouwen en renoveren, of over de kansen bij Cocon voor burgers, verenigingen en ondernemers? Kom dan binnenkijken op zaterdag 26 november tussen 11 en 16 uur. Elk uur start er een rondleiding. 

Cocon bevindt zich ter hoogte van Heistraat 115 in Sint-Niklaas, links naast Kringwinkel Den Azalee. Aan een infotent worden de bezoekers ontvangen. 

► Info: www.sint-niklaas.be/cocon. Inschrijven kan via deze link

Cocon
Cocon
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen