stadspark

Code oranje en rookverbod in het stadspark, bos- en natuurgebieden

Natuur en Bos geeft aan dat code oranje geldt in alle Vlaamse bos- en natuurgebieden. Bij code oranje is er een hoog risico op natuurbrand omwille van droogte. Daarom geldt er een rookverbod in bos- en natuurgebieden. Ook in het stadspark geldt dit algemeen vuur- en rookverbod.
Social media sharing

Agentschap voor Natuur en Bos kondigt code oranje af in Vlaamse bos- en natuurgebieden. Dit betekent dat er een hoog gevaar is op natuurbranden in Vlaanderen. De brandweer en natuurbewakerszijn in verhoogde staat van paraatheid. Daarnaast wil code oranje ook zeggen dat er een rookverbod in bos- en natuurgebieden geldt. Dit rookverbod is ook van kracht in het stadspark.

Je blijft de komende weken genieten van de Parkies in het stadspark, maar ook daar is het verboden om te roken zolang de kleurcode oranje blijft.

Wees voorzichtig. Laat kinderen niet zonder toezicht in bos- en natuurgebieden. Merk je rook of vuur op, geef dit dan door via het nummer 112.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen