Collegestraat

Collegestraat komt in winkelwandellus vanaf 28 juni

De aanleg van de winkelwandellus in de Stationswijk vordert. Op maandag 28 juni gaan de werken van start in de Collegestraat. Deze straat ondergaat een complete metamorfose, naar het model van de Paul Snoekstraat. De Collegestraat wordt daardoor een aangename, groene en autoluwe passage tussen de Grote Markt en de cultuur- en scholensite.
Social media sharing

De werken worden uitgevoerd in drie fasen: van 28 juni tot 13 augustus, van 6 september tot 8 oktober en van 11 oktober tot midden november. Het faseplan is te vinden op www.sint-niklaas.be/winkelwandellus. Tijdens de werken is er geen verkeer mogelijk in de Collegestraat.

De heraanleg van de Broodstraat, die eveneens in de winkelwandellus zit en fietsstraat wordt, is klaar tegen eind augustus 2021.

In 2023 volgen de straten aan de andere kant van de Stationsstraat: Prins Albertstraat, Regentieplein, Dokter Verdurmenstraat en Zamanstraat. De voorbereiding voor de hertekening van deze straten is volop aan de gang.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen