charter werftransport

Confederatie Bouw en stadsbestuur zetten samen in op veilig werfverkeer

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
De Confederatie Bouw Oost-Vlaanderen en het stadsbestuur willen samen werk maken van veilig werfverkeer. Ze ondertekenen het charter werftransport en geven meteen uitvoering aan het communicatieluik daarvan, door de publicatie van een infobrochure en de organisatie van een infosessie voor bouwaannemers.
Social media sharing

Charter werftransport
Het charter werftransport is een initiatief van de Bouwunie, de Confederatie Bouw en FEMA om bij te dragen aan een bereikbare, leefbare en veilige omgeving tijdens bouw- en wegenwerken. Tot nog toe gingen een 30-tal Vlaamse steden en gemeenten in op de vraag om het charter te ondertekenen. Op 1 april 2019 sluit Sint-Niklaas zich aan bij deze kopgroep. Het charter behandelt het voeren van een actieve communicatie met aannemers en bouwheren over het werftransport in de schoolomgeving. Verder komt ook het verbod op werftransport tijdens de schoolspitsuren aan bod, evenals afspraken over het gebruik van het hogere wegennet en het proper houden van de werfroutes.

Infobrochure
Het stadsbestuur maakt de bepalingen uit het charter concreet in een infobrochure voor bouwaannemers. De publicatie focust niet alleen op de veiligheid van het werftransport, maar wil ook een middel zijn om bij te dragen aan een efficiënte werforganisatie en aan een open en transparante communicatie daarover. Zo worden ook de aanvraagprocedure voor de inname van het openbaar domein en het vergunningsbeleid grondig en overzichtelijk toegelicht. Andere thema’s zijn de signalisatievereisten bij een werfinrichting, de parkeerregeling, sanctionering en communicatie. Alle bouwaannemers krijgen de infobrochure in de brievenbus, met een begeleidende brief van het stadsbestuur en de Confederatie Bouw. De publicatie wordt ook gratis bezorgd op aanvraag: communicatie@sint-niklaas.be, tel. 03 778 30 81. U vindt ze in bijlage onderaan deze webpagina.

Infosessie
Het charter werftransport werd door het stadsbestuur en de Confederatie Bouw plechtig ondertekend op maandagavond 1 april 2019 in de trouwzaal van het stadhuis tijdens een infosessie voor bouwaannemers uit de regio. Gastspreker was Ivo Van Aken, projectcoördinator verkeersveiligheid van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV). Vanuit de vaststelling dat 51 % van de dodelijke arbeidsongevallen in ons land verkeersongevallen zijn, gaf hij een inhoudelijke toelichting bij het programma van ‘verkeersveiligheid in de bouwsector’, een nieuwe opleiding die de VSV in het najaar organiseert.

Infobrochure bouwondernemers

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen