Een restauratrice aan het werk

Dag van de Wetenschap: restaureer schilderijen in het SteM

Tijdens de Dag van de Wetenschap licht het museum SteM een stukje van de sluier over de werking van een museum. Zo krijg je er het antwoord op de vraag: ‘Een kunstwerk restaureren, hoe doe je dat eigenlijk?’. Ook Erfpunt gooit haar ateliers open.
Social media sharing

Op zondag 26 november kan je in heel Vlaanderen terecht om iets meer te weten te komen over zowat elk facet van de wetenschappen. In Sint-Niklaas zet het voormalig Mercatormuseum de deuren open om bezoekers iets meer te leren over de kunst van het restaureren.

Vanaf 11 uur kom je alles te weten van restauratrice Franka over de technieken, materialen en procedés die nodig zijn om van een versleten, gerafeld of zelfs gescheurd schilderij opnieuw een sprekend en stralend schilderij te maken. Je krijgt er ook de kans om aan de slag te gaan om vergeeld vernis van een oud tableau te halen.

Ben je ouder dan 15 jaar en wil je weten wat het inhoudt om een schilderij volgens de regels van de kunst op te lappen? Aarzel dan niet en schrijf je in voor de Dag van de Wetenschap. Neem ook zeker een kijkje bij Erfpunt, waar de interactie tussen archeologie en de wetenschappen centraal staat.

Stedelijke musea

Zwijgershoek
14
9100
Sint-Niklaas
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen