faire ronde

De Faire Ronde: met de fiets langs een hele reeks bijzondere fair trade-plekjes

Op zaterdag 13 mei vindt de World Fair Trade Day plaats. Een belangrijke dag voor de fair trade-gemeenten in Vlaanderen, waaronder ook de stad Sint-Niklaas. Op deze dag kan je met de fiets op pad langs een hele reeks fair trade-plekken, met de 'Faire Ronde'.
Social media sharing

Tijdens de 'Faire Ronde' op zaterdag 13 mei ontdek je handelaars en bedrijven, verenigingen en organisaties, producenten en consumenten met 'LEF', die 'Lokaal, Ecologisch en Fair' denken én doen. Tijdens een fietstocht kom je langs de plekken die fair trade verkopen, verbruiken of produceren, of bewust inzetten op repair, share en hergebruik. Zo werken we met z'n alleen mee aan een duurzame en eerlijke samenleving. Check de 40 Faire Rondes verspreid over heel Vlaanderen via https://www.defaireronde.be.

In samenwerking met Oxfam Wereldwinkels Sint-Niklaas heeft onze Faire Fietskaart een update gekregen en hebben we 22 faire adresjes voor jullie verzameld in een fijne tocht. 

Fiets op zaterdag 13 mei de Faire Ronde. De kaart kan je hieronder downloaden of vind je in de stadsrekken of bij Oxfam Wereldwinkels Sint-Niklaas. Uiteraard kan je op elke andere dag de tocht ook maken, maar op zaterdag 13 mei zijn alle adresjes open!
Startpunt op zaterdag 13 mei: Oxfam, Heistraat 115c, Sint-Niklaas.

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen