Het Belgisch kampioenschap Breaking komt naar Sint-Niklaas.

De urban scene lééft in deze stad: BK Breaking komt naar Sint-Niklaas

Wie zijn de beste B-boys en B-girls van het land?! Op zaterdag 21 mei vindt in Sint-Niklaas het Belgisch Kampioenschap Breaking plaats. Spektakel en een fantastische sfeer gegarandeerd. Urban en street culture leven in Sint-Niklaas. Genoeg redenen voor Breaking Vlaanderen om de energie van deze stad op te zoeken, twee jaar voor het een Olympische sport wordt, op een moment dat de populariteit van breaking explodeert.
Social media sharing

Met een welgemikte exhibition battle tussen twee van de meestbelovende jonge breakers van het land en een workshop voor jongeren zet Sint-Niklaas op woensdag 4 mei de laatste rechte lijn in naar het Belgisch kampioenschap Breaking, dat op 21 mei plaatsvindt in 't Bau-huis. De beste Belgische breakers zijn die dag van de partij in Sint-Niklaas, zowel bij de jeugd als bij de volwassenen. 

Olympisch

En ze zijn met steeds meer, de B-boys en B-girls. Want breaking is aan een forse opmars bezig. 2024 zal de geschiedenis ingaan als het jaar van de Hip Hop Olympics, klinkt het bij Breaking Vlaanderen, een afdeling van Danssport Vlaanderen. Breaking wordt in 2024 in Parijs een Olympische sport. Die Olympische droom zet de hele sport en cultuur in de schijnwerpers en heeft nu al een heel grote impact. Er is bijzonder veel belangstelling. Breaking gaat er met enorme sprongen op vooruit.
Twee jaar voor de Olympische Spelen gaat Sint-Niklaas voluit mee in dat verhaal en zet het alle zeilen bij voor de ondersteuning van breaking, dans en hip hop cultuur. Met heel veel goesting bouwt de stad samen met Breaking Vlaanderen mee aan dit grote avontuur.

Urban Sint-Niklaas

Na het Vlaams kampioenschap eind vorig jaar en nog een Vlaams kampioenschap later dit jaar zakt Breaking Vlaanderen dus ook met het Belgisch kampioenschap af naar Sint-Niklaas. En dat is niet toevallig. De stad zet volop de schouders onder jongerencultuur, met bijzondere aandacht voor urban en street culture. De stad investeert ook volop in urban sport, denk maar aan het grote skatepark aan de Witte Molen of het hypecourt op het Jan Breydelplein. Deze stad heeft bovendien een levendige hip hop en urban scene, met toppers als Woodie Smalls, K1D, Black Mamba en Alioth. En uiteraard is de hippe street culture intussen ook héél aanwezig in het straatbeeld. Sint-Niklaas zette zich de voorbije jaren op de kaart met tientallen nieuwe street art-kunstwerken. Op dit moment is de vermaarde kunstenaar ROA hier vlakbij zelfs bezig aan een nieuw, magistraal werk. Kortom, de urban scene leeft in onze stad, street culture verrijkt deze stad. Het BK Breaking past perfect in dat plaatje.

Op 21 mei vindt het Belgisch kampioenschap Breaking plaats, in 't Bau-huis in Sint-Niklaas, van 11.30 uur tot 21 uur. De toegang is gratis. Naast het sportieve gebeuren is er ook onder meer een urban market, street food & drinks en een chill zone.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen