Westerlaan

Deel Westerlaan wordt fietsstraat

Van maandag 31 mei tot maandag 21 juni wordt de Westerlaan gedeeltelijk omgevormd tot fietsstraat. Het gaat om het deel vanaf de fietsoversteek aan het Westerplein tot aan de R42 (zie plan in bijlage).
Social media sharing

De werken omvatten het vernieuwen van de straatgoten en de boordstenen, de heraanleg van de voetpaden van Westerstraat tot Plezantstraat en het verhoogd aanleggen van het fietspad aan de R42. Verder wordt de rijbaan in de Westerlaan versmald naar 6,05 m.

Tijdens de werken wordt enkelrichting ingevoerd van R42 richting Westerplein. Het uitgaand verkeer van SVK gaat via Langhalsbeekstraat, Valk en Tuinlaan naar de N41.

Op zondag 4 juli wordt de Westerlaan volledig afgesloten voor het verkeer, voor het afwerken van de rijbaan: frezen, vernieuwen van de toplaag met rode asfalt en aanbrengen van wegmarkeringen.

Voetgangers krijgen vrije doorgang langsheen de werf en fietsers kunnen via de fietsoversteek aan het Westerplein de Westerstraat bereiken.

De timing is onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden en weersinvloeden. Vuilnis mag op de normale tijdstippen aangeboden worden.

Nog ter herinnering: in een fietsstraat kunnen fietsers de volledige breedte van de rijbaan innemen, de automobilist moet achter de fietsers blijven en de snelheid is beperkt tot 30 km/u

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen