Hondenlosloopweide

Deelgemeente Nieuwkerken krijgt hondenlosloopzone van 1.000 m²

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
De stad neemt de vraag van inwoners om meer hondenlosloopzones te creëren ter harte. Nadat eerder dit jaar Belsele aan de Mierennest een grote losloopweide kreeg, komt nu Nieuwkerken aan de beurt. Enkele maanden geleden startte de zoektocht naar een geschikt terrein, in nauw overleg met hondeneigenaars uit de deelgemeente. De ideale locatie is nu gevonden, op het vroegere BMX-terrein aan het sportcentrum Meesterstraat, langs de zachte doorsteek tussen de fietssnelweg F4 en de Meesterstraat.
Social media sharing

Minimaal 500 m² groot, in eigendom van de stad, goed bereikbaar en niet pal aan bewoning: dat zijn de duidelijke criteria waar hondenlosloopzones aan moeten voldoen.

Bij de zoektocht naar een potentiële locatie in Nieuwkerken kwam het terrein aan het sportcentrum Meesterstraat als meest geschikt naar voor. Het gaat om een vroeger BMX-terrein dat zich uitstekend leent voor een hondenlosloopzone. De Nieuwkerkse viervoeters krijgen er een terrein van 1.000 m² om zich volledig uit te leven. De zoektocht naar een geschikte hondenlosloopzone gebeurde in samenspraak met geëngageerde hondeneigenaars uit Nieuwkerken.

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen