Ingekleed stuur met fietsbel

Doe mee aan het wereldrecord ‘fietsbel rinkelen’ op vrijdag 13 mei

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Op vrijdag 13 mei landt de VeloVeilig-Ronde van Het Laatste Nieuws in Sint-Niklaas. Tijdens deze fietsronde doorheen Vlaanderen ligt de focus op meer fietsveiligheid voor iedereen. En waar deze ronde beter af te sluiten dan op de grootste markt van het land, in Sint-Niklaas?
Social media sharing

Bovendien staat Sint-Niklaas bekend voor haar aanpak en realisaties op vlak van fietsmobiliteit en -veiligheid. Denk maar aan onze fietsstraten in de binnenstad, fietsbib ‘Op Wielekes’, de fietssnelweg F4 met geplande fietsbrug aan Vijfstraten, de fietsvriendelijke heraanleg van heel wat straten en kruispunten …

Tijdens het slotmoment willen we samen het wereldrecord ‘fietsbel rinkelen’ verbreken. Daarvoor hebben we meer dan 3.000 fietsers nodig! Help jij ons mee?

We maken er een feestelijk mini-evenement van, met een DJ, en presentatie door VTM sportanker Stijn Vlaeminck. Kom langs met je fiets, op vrijdag 13 mei om 16.15 uur op de Grote Markt. Je krijgt een gratis fietsbel, die je luid mag laten klinken tijdens de wereldrecordpoging, én daarna mee naar huis mag nemen.

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen