Voorbeeld bord: Doe mee en parkeer je auto oké!

Doe mee en parkeer je auto oké!

Het stadsbestuur en de politie van Sint-Niklaas voeren gezamenlijk actie tegen het foutparkeren op plaatsen voorbehouden voor personen met een beperking. Er komen van 28 november t.e.m. 4 december verscherpte politiecontroles hierop en in het straatbeeld verschijnen aan de parkeerplaatsen voor personen met een beperking borden met de slogan ‘Doe mee en parkeer je auto oké.’
Social media sharing

Verscherpte controles op gebruik parkeerplaatsen voor personen met beperking

In het teken van Iedereen Mee in Sint-Niklaas wil het stadsbestuur met deze zowel sensibiliserende als sanctionerende campagne extra aandacht vragen voor een evenwaardige participatie van personen met een beperking aan de samenleving.

Tot zondag 4 december hanteert de politie van Sint-Niklaas met de parkeerwachters in steun nultolerantie voor wie zonder een geldige parkeerkaart toch de auto parkeert op een parkeerplaats voor personen met een beperking.

Tijdens de actie hangen aan alle voorbehouden parkeerplaatsen borden met de slogan ‘Doe mee en parkeer je auto oké’ en de waarschuwing dat je er enkel met de auto mag staan als je een geldige parkeerkaart hebt voor personen met een beperking.  Wie in overtreding staat kan rekenen op een boete van 116 EUR en riskeert dat de auto wordt weggetakeld.

Heb je vragen?

Diversiteit

Abingdonstraat
99
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen