Driekoningenstraat

Driekoningenstraat is bijna afgewerkt: vanaf vrijdag 24 juni om 18 uur gaat straat opnieuw (gedeeltelijk) open

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
De werken in de Driekoningenstraat naderen het einde. Vanaf vrijdag 24 juni om 18 uur wordt de straat opnieuw gedeeltelijk opengesteld voor het verkeer, met alleen nog enkele rijrichting tussen het kruispunt Heistraat-Begijnenstraat en Slachthuisstraat, richting Singel. Ten laatste vanaf vrijdag 8 juli kan het verkeer opnieuw in beide richtingen door de hele Driekoningenstraat.
Social media sharing

De Driekoningenstraat is een belangrijke invalsweg in het noordelijk deel van Sint-Niklaas. De voorbije maanden is de straat grondig aangepakt, met onder meer de vernieuwing van de voetpaden en de rijbaan. De werken zijn bijna achter de rug. 
Deze week stonden asfalteringswerken op het programma, waarvoor de straat vanaf dinsdag volledig moest worden afgesloten. De aannemer kan de wegmarkeringen door de mindere weersomstandigheden nog niet aanbrengen. Dat staat volgende week op het programma, samen met de afwerking van de laatste voetpadstroken. 

Vrijdag 24 juni om 18 uur kan de Driekoningenstraat alvast opnieuw gedeeltelijk worden opengesteld voor het gemotoriseerd verkeer. Er geldt nog enkele rijrichting vanaf het kruispunt Heistraat-Begijnenstraat tot het kruispunt met de Slachthuisstraat, in de richting van de Singel. Vanaf de Singel tot en met het kruispunt met de Slachthuisstraat is er opnieuw verkeer in beide richtingen mogelijk. 
De Driekoningenstraat zal ten laatste bij de start van het bouwverlof op 8 juli opnieuw volledig voor het verkeer worden opengesteld. Bij gunstige weersomstandigheden zal dat vroeger kunnen. 

De werken in de Driekoningenstraat gingen in februari van start, met eerst de aanleg van het glasvezelnetwerk en aansluitend de vernieuwing van de voetpaden en de rijbaan. Verder is er in de Bremstraat een verhoogd fietspad aangelegd, vanaf de parking van het kinderdagverblijf tot aan het fietspad in de Driekoningenstraat. En tot slot is er ook een verhoogde bushalte ingericht, aan het kruispunt van de Driekoningenstraat met de Bremstraat. 

Driekoningenstraat
Bremstraat-Driekoningenstraat
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen