ESF-project 'Sleutel naar werk'

Een boekje om van te smullen

‘Sleutel naar werk of opleiding’ bracht twee jaar lang 30 mama’s die het met minder moeten stellen, samen in een intensief traject naar opleiding of werk. Samen maakten ze ook een kookboek van de gerechten die ze klaarmaakten.
Social media sharing

Er kwam heel veel aan bod: van de drempels die zij ervaren in hun dagelijks leven, hoe het voelt om met weinig rond te komen, over kookactiviteiten, tot een aanklampende mensgerichte benadering om hen te versterken in wie ze zijn en een intensieve jobcoaching. Tijdens het slotevenement keken de mama’s en de trajectbegeleiders met een tevreden blik terug op twee jaar intensief timmeren aan de weg: "De weg was soms bochtig maar alleszins reden we een mooi parcours. De mama’s komen sterker uit dit traject en hun zelfvertrouwen kreeg een flinke boost." De moeders maakten van hun kookactiviteiten ook een kookboekje met zelfgekozen gerechten. Voor het project ‘Sleutel naar werk of opleiding’ dat het OCMW samen realiseerde met Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen en Groep Intro kon het OCMW rekenen op 78.000 euro van het Europees Sociaal Fonds.

 

ESF-Kookboek Een boekje om van te smullen

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen