fietsers

Een goed fietsrapport voor Sint-Niklaas

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Sint-Niklaas krijgt een goede score in het fietsrapport van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. 221 fietsers namen voor Sint-Niklaas deel aan de enquête. Onze stad staat op de 5de plaats van de 12 gemeten centrumsteden.
Social media sharing

In de categorie ‘Beleving’ krijgen de vragen over aangenaam fietsen, comfortabel fietsen en veilig fietsen de hoogste scores.

Bij ‘Infrastructuur’ wordt het vlot en veilig oversteken aan kruispunten, het onderhouden van de fietspaden, de aanpak van gevaarlijke fietssituaties en de aanleg van nieuwe fietsinfrastructuur bij openbare werken, positief geëvalueerd.

Voor ‘Communicatie’ zijn er hoge cijfers voor de fietsacties en de promotie van de fietsroutes.

Het stadsbestuur is blij met deze mooie score en dit motiveert om het de volgende keer nog beter te doen. Het fietsrapport wordt nu in detail bekeken en het stadsbestuur zal kijken op welke aspecten er een tandje bijgestoken kan worden, naast het al afgesproken programma. Met het programma ‘Sint-Niklaas Zuid’ maken wij vanaf dit jaar alvast een grote sprong voorwaarts op het gebied van veilige en comfortabele fietsinfrastructuur.

Het integrale fietsrapport van Sint-Niklaas vind je in bijlage onderaan deze webpagina.

 

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen