Kermisattractie

Een prikkelarm kermismoment: voor iedereen die het graag wat rustiger heeft

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Op maandag 12 juli zal het wat stiller zijn op de Grote Markt want de stad en de kermisreizigers organiseren dan een prikkelarm kermismoment. Tussen 15 en 19 uur wordt het geluid begrensd tot 50 decibels en gaan de felle lichtflitsen uit.
Social media sharing

Kom genieten van het prikkelarm moment op de kermis!

Als je ergens overladen wordt met prikkels, dan is het wel op de kermisVoor sommige mensen is een overvloed aan licht en geluid niet aangenaam. Daarom organiseert de stad een prikkelarm kermismoment voor iedereen die wat meer moeite heeft om al deze indrukken te filteren of het graag wat rustiger heeft.

Tijdens deze namiddag worden geluid- en lichtprikkels beperkt. De microfoons zwijgen en worden enkel gebruikt om de start of het einde van een attractie aan te kondigen, felle geluiden en zware bassen gedempt. Lichtflitsen en stroboscopen worden gedoofd. Ter ondersteuning is Inter aanwezig met een aantal vrijwilligers. Wie wil kan ter plaatse een grondplannetje van de kermis verkrijgen. 

We organiseren dit prikkelarm moment niet enkel voor kinderen of volwassenen met autisme of epilepsie, maar voor iedereen die graag eens op een rustige manier de kermis wil bezoeken. Door de prikkels op de kermis te reduceren kan iedereen genieten van het amusement en een onvergetelijke middag beleven!

Welkom op het prikkelarm kermismoment op maandag 12 juli tussen 15 en 19 uur.

Heb je nog vragen, mail dan naar diversiteit@sint-niklaas.be.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen