Sint-Niklaas slimme stad

Een stad vol slimme ideeën na het atelier ‘Sint-Niklaas slimme stad’

Een slimme stad, een ‘smart city’, is voor Sint-Niklaas een stad die toekomstgericht denkt om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken op maat van Sint-Niklaas en de Sint-Niklazenaar en om de leefbaarheid te verhogen, in samenwerking met burgers, middenveld, bedrijfsleven, kennisinstellingen, … Technologie en data zijn hierbij een middel om de uitdagingen aan te pakken.
Social media sharing

Op 24 januari 2019 vond het atelier ‘Sint-Niklaas slimme stad’ plaats in de King George Event Hall. Meer dan 60 deelnemers (inwoners, kennisinstellingen, bedrijven, stadsmedewerkers ...) gingen met veel enthousiasme aan de slag rond 10 ideeën uit de kick-off ‘Sint-Niklaas slimme stad, de workshop rond smart city van 20 september 2018. Een avond boordevol ideeën rond luchtkwaliteitsmeting, een ‘Oh-coin’, …!
Het stadsbestuur kan niet alles zelf doen en wil jou laten samenwerken met spelers uit verschillende domeinen (ondernemers, wetenschap, inwoners, …). Maak mee de stad!

Benieuwd en interesse om mee te werken? Lees hier verder.

 
 
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen