Groenten- en fruitautomaat Eigen Bodem

Eerste groenten- en fruitautomaat van Eigen Bodem staat in Sint-Niklase station

Sinds kort kan je in het station van Sint-Niklaas wekelijks al je boodschappen van de korte keten afhalen. Je vindt er een automaat met groenten en fruit van meer dan tien lokale landbouwers en producenten, naast snacks en bereide producten. Het platform Eigen Bodem staat in voor de bevoorrading. Het idee ontstond in Sint-Niklaas met het project Proximity, dat duurzame en ecologische ideeën van burgers ondersteunt.
Social media sharing

Het platform Eigen Bodem heeft een eerste geautomatiseerde afhaallocatie voor lokale producten geplaatst in het station van Sint-Niklaas. Het idee om via automaten lokale producten te verdelen en bestellingen te leveren, ontstond tijdens de Proximity-campagne, een traject waarbij vernieuwende ecologische en duurzame ideeën van burgers een financieel en logistiek duwtje in de rug kregen. 

Gezond, duurzaam en lokaal
Sint-Niklaas is op dit moment het eerste station met een korte keten-automaat in België. Eigen Bodem voorziet een gevarieerd en seizoensgebonden aanbod. Enkel wat vers uit de grond komt, vind je terug in de automaat. Aardbeien, asperges en rabarber zijn dus enkel tijdens het seizoen verkrijgbaar, waardoor je zeker bent van topkwaliteit. Zo zet dit initiatief in op de korte keten en brengt het producten rechtstreeks van de producent bij de consument. Reizigers en inwoners kunnen op die manier gezond, duurzaam én lokaal consumeren.

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen