Op virtuele trip langs de stadsvernieuwingsprojecten

Ervaar bíjna levensecht de stad van morgen: ga op virtuele trip langs de stadsvernieuwingsprojecten

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Van de Grote Markt, het Sportkringpark met zwembad De Watermolen en Project 33 tot de Paterssite, de fietsbrug Vijfstraten, de straat van de toekomst en de stadsboulevard N70: de stad is klaar voor de toekomst. Vandaag al een tripje maken in de stad van morgen met 360°-beelden? Dat kan voortaan online op stadvanmorgen.sint-niklaas.be. Voor een bíjna levensechte ervaring kan iedereen ook terecht in het belevingscentrum in Het Landhuis op de Grote Markt, voor een unieke wandeling met VR-bril in de stad van morgen.
Social media sharing

De voorbije maanden konden bezoekers in het belevingscentrum 'Stad van Morgen' al een fietstochtje maken met VR-bril over de toekomstige Grote Markt en de fietsbrug Vijfstraten. Vanaf woensdag 16 november zet de stad alle belangrijkste, toekomstige stadsvernieuwingsprojecten in de kijker met 360°-beelden of via een unieke VR-ervaring. Daarnaast zijn die indrukwekkende 360°-beelden ook beschikbaar via de website stadvanmorgen.sint-niklaas.be

 

Op virtuele trip langs de stadsvernieuwingsprojecten

Projecten op kruissnelheid
De veelbelovende stadsvernieuwingsprojecten komen er nu stilaan écht aan. De voorbereidende werken voor de vernieuwing van de Grote Markt, de bouw van de fietsbrug Vijfstraten en het Sportkringpark met zwembad De Watermolen zijn gestart. Voor projecten als de straat van de toekomst in de Kardinaal Cardijnlaan, de winkelwandellus of de Paterssite zijn de werken zelfs al volop bezig. Voor ze helemaal werkelijkheid worden, geeft de stad iedereen de kans om al eens te proeven van de toekomst, met een bijna levensechte ervaring van de stad van morgen. Daarom presenteren we nu die 'stad van morgen’ in 360° en VR (virtual reality), zowel online als in het belevingscentrum.

Online
Via de website stadvanmorgen.sint-niklaas.be lanceert de stad de 360°-beelden van de stadsvernieuwingsprojecten. Dat gebeurt op een heel aantrekkelijke manier, waarbij je als het ware opstijgt met een ballon en een schitterend beeld krijgt vanuit de hoogte, met een zicht over heel Sint-Niklaas. Vanuit die ballonmond kun je zien waar de projecten zich situeren en verder navigeren. In de 360°-beelden worden bepaalde elementen van het ontwerp ook extra verduidelijkt. 
Voor de Grote Markt en zwembad De Watermolen is er ook een 360°-video. Op die manier kan iedereen al eens virtueel op pad gaan, om het toekomstige marktplein te voet te ontdekken of al eens binnen te springen in het nieuwe zwembad. 

VR in belevingscentrum
Wie thuis een VR-bril heeft, kan die gebruiken om online over te schakelen op de VR-modus. De stad wil uiteraard iederéén de kans geven om de 360°-foto's en video's in VR te beleven. Dat kan in het belevingscentrum op de Grote Markt, waar VR-brillen ter beschikking worden gesteld. Onder begeleiding kunnen bezoekers van het ene project naar het andere navigeren in een virtuele omgeving.

Die unieke ervaring is het komende half jaar mogelijk op een aantal vaste momenten: op woensdag van 13.30 tot 17 uur, op donderdag van 9.30 tot 13.30 uur en op zaterdag van 9.30 tot 17 uur. Reserveren hoeft niet, vier bezoekers kunnen tegelijk met een VR-bril op ontdekking.

Scholen en groepen kunnen ook op afspraak langskomen. Interesse? Maak dan een afspraak via de dienst toerisme, telefonisch via 03 778 35 00 of via e-mail naar toerisme@sint-niklaas.be.

Info: https://stadvanmorgen.sint-niklaas.be
Belevingscentrum ‘Stad van Morgen’, in Het Landhuis op de Grote Markt 43.

Op virtuele trip langs de stadsvernieuwingsprojecten
Op virtuele trip langs de stadsvernieuwingsprojecten
Op virtuele trip langs de stadsvernieuwingsprojecten
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen