Een go-cart met tiental personen rijdt door de stad op Autoloze Zondag

Evaluatie van het mobiliteitsplan

In juni 2015 keurde de gemeenteraad het vernieuwde mobiliteitsplan goed. De voorbije jaren werden de centrale doelstellingen, namelijk de verkeersleefbaarheid en verkeersveiligheid verbeteren, geconcretiseerd in tal van acties.
Social media sharing

Binnen de contouren van het mobiliteitsplan werd er een actielijst opgemaakt. 53% van de acties werden reeds gerealiseerd en nog eens 20% zijn lopende.

Zo maakte het stadsbestuur werk van de uitrol van het snelheidsplan. Het goedgekeurde wijkcirculatieplan wordt gefaseerd ingevoerd. Zo werden de L. De Meesterstraat, Sint-Jansstraat en de Hovenierstraat al enkele rijrichting. De stad maakte verder werk van een autodeelplan. Nieuwe aanbieders zoals stapp.in vonden in dit licht de weg naar Sint-Niklaas. Ook rond schoolomgevingen gebeurde er al heel wat. Zo hebben 2/3 van de scholen in Sint-Niklaas een schoolvervoerplan opgemaakt. Dit is een samenwerking waarbij de stad en de scholen zich engageren om verkeersveiligheid voor de zachte weggebruikers te stimuleren.

Andere acties zoals de bewegwijzering van de Waaslandroute zijn in voorbereiding.

Je vindt de actielijst en het evaluatiedocument in bijlage onderaan deze webpagina.

Actielijst en evaluatie mobiliteitsplan

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen