Schone Kleren campagnefoto

Expo 'Schone Kleren' expo en project 'recycle-upcycle' (met leerlingen van Portus Berkenboom) vanaf vrijdag 12 mei

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
De stad en Oxfam Wereldwinkels Sint-Niklaas en de provincie Oost-Vlaanderen sloegen de handen in elkaar rond 'schone kleren'. Het resultaat is een expo die je vanaf vrijdag 12 mei kan bezoeken in de inkomhal van het stadhuis.
Social media sharing

Een fototentoonstelling 'Schone Kleren' door Lieve Blanquaert wordt getoond in de stadswinkel van het stadhuis en start op 13 mei, naar aanleiding van World Fair Trade Day. De Schone Kleren-campagne is een samenwerkingsinitiatief van Kruibeke, Beveren, Sint-Gillis-Waas, Temse, Lokeren en Sint-Niklaas met de ondersteuning van WSM en Provincie Oost-Vlaanderen. 

De fotoreportage 'Schone kleren' zal tijdens het weekend van 12-14 mei in dialoog gepresenteerd worden met het werk van de leerlingen van  Portus Berkenboom, dat gemaakt werkt in samenwerking met Oxfam Wereldwinkels Sint-Niklaas: 'recycle-upcycle'.

Het voorbije schooljaar werkte Oxfam Wereldwinkels samen met de mode-afdeling van Portus Berkenboom. De leerlingen van de derde graad kregen als opdracht mode te ontwerpen die geen cent kostte. Kringloopwinkel Azalee voorzag hen van een hele vracht 'verloren' hemden, kunstenaar Walter Raes gaf enkele workshops. Het project 'recycle-upcycle' groeide. 

Vanuit de visie en missie van Oxfam hebben ze met de leerlingen nagedacht over de wereldwijde kledingindustrie. Het zijstapje naar de voedingsindustrie was daarbij een evidentie.

Praktisch

Expo Schone Kleren in dialoog met 'recycle-upcycle' op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 mei  in de inkomhal van de nieuwe vleugel van het stadhuis. Toegankelijk van 10 tot 16 uur. 

Expo ‘Schone Kleren’: van vrijdag 12 mei tot en met vrijdag 9 juni 2023 in de inkomhal van de nieuwe vleugel van het stadhuis.

  • maandag 8.30 - 12.30 uur
  • dinsdag 8.30 - 12.30 uur en 13.30 - 16 uur
  • woensdag 8.30 - 12.30 uur en 13.30 - 16 uur
  • donderdag 8.30 - 12.30 uur
  • vrijdag 8.30 - 12.30 uur en 13.30 - 16 uur
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen