Parkstraat, zicht op rechterstadhuisvleugel

Fase 6 van de nutswerken aan de Grote Markt start maandag 6 maart

Op maandag 6 maart start fase 6 van de nutswerken aan de Grote Markt, in zone Grote Markt Noord, op de Grote Markt en in de Parkstraat vanaf de Stationsstraat tot het Onze-Lieve-Vrouwplein. De Grote Markt blijft steeds bereikbaar in deze zesde fase, net zoals de ondergrondse parking en de horeca en handelaars in de buurt.
Social media sharing

De werken verlopen in 2 deelfases: 6A (in de Parkstraat, vanaf het Onze-Lieve-Vrouwplein tot aan de Collegestraat) en 6B (op de Grote Markt, van de Collegestraat tot aan de Stationsstraat & in de Parkstraat, vanaf de hoek met de Sint-Jozefstraat tot de hoek met de Grote Markt).

Plaatselijk verkeer blijft mogelijk tijdens de werken. Het doorgaand autoverkeer vanaf de E17/N16 wordt ter hoogte van de rotonde aan het Sinbad langs de Prins Boudewijnlaan/Singel (R42) afgeleid. Ook de ondergrondse parking blijft bereikbaar, net zoals de handelaars en horeca.

Fase 6A: Parkstraat, vanaf Onze-Lieve-Vrouwplein tot aan Collegestraat van maandag 6 tot maandag 13 maart

Fietsers komen tijdens deze fase mee op de rijbaan op de Grote Markt vanaf de Collegestraat en in de Parkstraat. Daarom zal de Parkstraat ter hoogte van de werken een fietsstraat worden. Gemotoriseerd verkeer mag er de fietsers niet inhalen. Voor fietsers is er ook een omleiding voorzien langs de Collegestraat. Het is aangewezen om deze omleiding te volgen.

Naar het einde van deze fase zal de Collegestraat een tweetal dagen moeilijker bereikbaar zijn voor autoverkeer. Plaatselijk autoverkeer kan de Collegestraat dan bereiken via de Hofstraat.

Fase 6B: Grote Markt, van Collegestraat tot aan Stationsstraat, en in de Parkstraat, vanaf de hoek met de Sint-Jozefstraat tot de hoek met de Grote Markt, van maandag 13 tot vrijdag 17 maart

In de week van 13 maart werkt de aannemer op de Grote Markt vanaf de Collegestraat tot aan de Stationsstraat, en op woensdag 15, donderdag 16 en vrijdag 17 maart ook in de Parkstraat, in het voetpad naast de nieuwe stadhuisvleugel. Fietsers komen mee op de rijbaan op de Grote Markt vanaf de kruising met de Stationsstraat en in de Parkstraat tot aan het Onze-Lieve-Vrouwplein. Daarom worden de Grote Markt en de Parkstraat ter hoogte van de werken een fietsstraat. Gemotoriseerd verkeer mag er de fietsers niet inhalen.

Voetgangers en fietsers (met de fiets aan de hand) kunnen de straat oversteken ter hoogte van de luifel aan de Stationsstraat, en terug oversteken ter hoogte van de luifel aan de Collegestraat. De aannemer laat ook ruimte tussen de werfzone en de gevelkant, zodat de huizen, handels- en horecazaken voor voetgangers steeds bereikbaar blijven.

Wanneer de Collegestraat moeilijker bereikbaar is voor autoverkeer, kan plaatselijk verkeer de Collegestraat bereiken via de Hofstraat.

De sleuf van de aannemer kruist de Stationsstraat vanaf dinsdag 21 maart. Op dinsdag 21 maart in de namiddag en op woensdag 22 maart kan er niet door de Stationsstraat gereden worden komende vanaf de Grote Markt. De Stationsstraat blijft bereikbaar voor voetgangers en fietsers. Op donderdag 23 maart en vrijdag 24 maart wordt de straat hersteld en voorziet de aannemer rijplaten buiten de werkuren. Op vrijdag 24 maart aan het einde van de werkdag ten laatste is de kruising van de Stationsstraat afgewerkt.

Opgelet! De duur van de werken is onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden en weersinvloeden, en kan mogelijk uitlopen.

▶ ▶ Meer uitgebreide informatie over de werken en verkeerssituatie lees je op sint-niklaas.be/grotemarkt

▶ ▶ Wilt u alle updates over de verkeerssituatie tijdens het project Grote Markt rechtstreeks ontvangen in uw mailbox? Abonneer u dan op de digitale nieuwsbrief verkeersinfo via www.sint-niklaas.be/verkeersinfo.

Parkstraat zicht richting Grote Markt
Nutswerken Grote Markt - plan fasering met detail fase 6
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen