Zicht op de Grote Markt aan de kant van het Landhuis

Fase 7 van de nutswerken aan de Grote Markt start op maandag 27 maart

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Op maandag 27 maart gaan de nutswerken aan de Grote Markt de laatste fase in. In fase 7 werkt de aannemer in zone Grote Markt Oost, op de Grote Markt, vanaf de hoek met de Houtbriel tot aan de Parklaan. Het voorziene einde van de werken is vrijdag 14 april.
Social media sharing

Plaatselijk verkeer blijft mogelijk tijdens de werken. Het doorgaand autoverkeer vanaf de E17/N16 wordt ter hoogte van de rotonde aan het Sinbad langs de Prins Boudewijnlaan/Singel (R42) afgeleid. Ook de ondergrondse parking blijft bereikbaar, net zoals de handelaars en horeca.

Fase 7: Grote Markt, van Houtbriel tot aan Parklaan, van maandag 27 maart tot en met vrijdag 14 april

De aannemer werkt in deze fase aan de Grote Markt, vanaf de Houtbriel tot aan de Parklaan. Fietsers komen mee op de rijbaan op de Grote Markt vanaf de Parklaan tot aan de Houtbriel. Daarom wordt de Grote Markt ter hoogte van de werken een fietsstraat. Gemotoriseerd verkeer mag er de fietsers niet inhalen.

Voetgangers en fietsers (met de fiets aan de hand) kunnen de straat oversteken ter hoogte van Grote Markt 38, en terug oversteken ter hoogte van de luifel aan de Stationsstraat. De aannemer laat ook ruimte tussen de werfzone en de gevelkant, zodat de huizen, handels- en horecazaken voor voetgangers steeds bereikbaar blijven.

Wanneer de sleuf van de aannemer voor de Apostelstraat ligt, dan kunnen de bewoners van de Apostelstraat hun woning bereiken via het Sint-Nicolaasplein (oprijden voor de Sint-Nicolaaskerk) en rechts afslaan.

Wanneer de sleuf van de aannemer voor het Sint-Nicolaasplein (oprit voor Sint-Nicolaaskerk) ligt, dan blijft het plein bereikbaar voor bewoners via de Apostelstraat.

Opgelet! De duur van de werken is onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden en weersinvloeden, en kan mogelijk uitlopen.

▶ ▶ Meer uitgebreide informatie over de werken en verkeerssituatie lees je op sint-niklaas.be/grotemarkt

▶ ▶ Wilt u alle updates over de verkeerssituatie tijdens het project Grote Markt rechtstreeks ontvangen in uw mailbox? Abonneer u dan op de digitale nieuwsbrief verkeersinfo via www.sint-niklaas.be/verkeersinfo.

Plan met volledige fasering nutswerken Grote Markt
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen