Luchtbeeld van de Leebrugstraat, gezien vanaf Den Herder

Fase 9 van rioleringswerken Zwaanaarde (Leebrugstraat) van start op maandag 8 januari

Op maandag 8 januari start fase 9 van de rioleringswerken in Zwaanaarde, in de Leebrugstraat. De Keizerstraat, Heirstraat, Wapenaarteinde en de Leestraat (fase 6, 7 en 8) worden verder afgewerkt tussen januari en midden maart 2024.
Social media sharing

Gedurende de volledige fase 9 is geen doorgaand verkeer in de Leebrugstraat mogelijk

In de Keizerstraat zijn de onderlagen asfalt al aangelegd, maar de toplaag asfalt volgt pas in maart of april 2024. Daarom is doorgaand verkeer ook in de Keizerstraat niet toegelaten. Voor het bestemmingsverkeer (bewoners en handelaars) is er geen probleem: alle woningen en handelszaken zijn bereikbaar en hiervoor is het toegelaten om over de onderlaag asfalt te rijden.

Vanaf begin januari 2024 stellen we de verbinding Weimanstraat-Zwaanaardestraat terug open voor doorgaand verkeer.

De Zwaanaardestraat is bereikbaar via Sinaaidorp. De Weimanstraat is bereikbaar via de Zwaanaardestraat. De Leestraat, Heirstraat en Wapenaarteinde zijn bereikbaar via de Hulstbaan en de Heirlandstraat/Eikelstraat (Lokeren). De Keizerstraat is bereikbaar via de Zwaanaardestraat.

Bereikbaarheid school en veiligheid schoolomgeving

De school De Zwaan ligt aan het einde van de Leebrugstraat, aan de kant van de Leestraat. We willen de toegang tot de school veilig houden voor alle leerlingen. De toegang van de school De Zwaan zal daarom vanaf midden januari tot mei enkel vanaf het weiland naast Leestraat 28 verlopen. Aan ouders raden we ten zeerste aan om rond te rijden via de Zwaanaardestraat, Hellestraat, Hulstbaan en de Leestraat en de werfzone in de Leebrugstraat te vermijden. Er komt een tijdelijke parking op een weiland op deze locatie die enkel voor schoolverkeer gebruikt kan worden. 

Bewoners worden voor de start van deze fases steeds op de hoogte gebracht. Meer informatie over het rioproject Zwaanaarde kan u terugvinden op de projectpagina

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen