festival

Gespreksavond: De impact van onze koloniale geschiedenis

Nadia Nsayi, Centraal-Afrika-expert van Pax Christi en Broederlijk Delen en Don Pandzou, oprichter van Waka Waka Generation, beleidswerker superdiversiteit en armoede bij de Ambrassade, en opiniemaker werpen hun blik op de gevolgen van ons koloniaal verleden. Ze delen zowel hun expertise als hun persoonlijke inzichten met ons.
Social media sharing

Een onlangs verschenen rapport van een VN-expertencommissie raadt de Belgische samenleving aan om in het reine te komen met het koloniale verleden. Ook de opening van het Africamuseum en de documentaire over kinderen van de kolonie gingen niet onopgemerkt voorbij.

Tijdens deze avond maken we voldoende tijd om de actualiteit te belichten en vragen over dit thema te beantwoorden. Nadia Nsayi, Centraal-Afrika-expert van Pax Christi en Broederlijk Delen, en Don Pandzou, oprichter van Waka Waka generation, beleidsmedewerker bij de Ambrassade,  werpen hun blik op de gevolgen van ons koloniaal verleden. 

Programma:

19u: Onthaal
19u30: Welkom en inleiding
19u45: Nadia Nsayi – Volstaat een Belgisch ‘sorry’?
20u30: Don Pandzou –Impact van onze koloniale geschiedenis, wat nu?
21u15: Sofagesprek met vragen uit het publiek
21u45: Afronding en mogelijkheid om na te praten

GRATIS, WEL INSCHRIJVEN: katrien.vanmoer@sint-niklaas.be 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen