Gezocht: baby- en peutermateriaal voor ruilwinkel en Rode Kruis

Gezocht: baby- en peutermateriaal voor ruilwinkel en Rode Kruis

Het Huis van het Kind is voor het opstarten van een ruilwinkel op zoek naar vrijwilligers, partners en natuurlijk ook leuke spullen.
Rode Kruis Opvangcentrum Westakkers is dringend op zoek naar buggy’s en kinderwagens voor vluchtelingenfamilies.
Social media sharing

Babyspullen hebben vaak een emotionele waarde, maar ze kunnen slechts een korte tijd gebruikt worden. Het Huis van het Kind wil deze waardevolle schatten een tweede leven geven.  Wat staat er op het verlanglijstje: babydekens en badcapes, rompertjes en pyjama’s, slaapzakken, slabbetjes, tetradoeken, kledij tot maat 104, relax, maxi cosi, draagmand en aankleding, kinderwagen, voedingskussen, babyservies, babybad, sterilisator.

Waar en wanneer kan je doneren? Huis van het Kind, Kazernestraat 35, tijdens de openingsuren van de spelotheek: woensdag van 14 tot 17 uur en vrijdag van 15 tot 19 uur, tel. 03 778 37 00.

Daarnaast doen we ook een warme oproep aan vrijwilligers of organisaties om mee te werken aan de ruilwinkel.

Recent kreeg het Rode Kruis de opdracht van de federale overheid om op het domein Westakkers opnieuw een opvangcentrum voor 300 vluchtelingen te organiseren.

Omdat Westakkers veel families met jonge kinderen en zwangere vrouwen in huis heeft, is het Rode  Kruis dringend op zoek naar babymateriaal, en dan vooral naar buggy’s en kinderwagens.

Heb je nog bruikbare spullen staan die je niet meer nodig hebt, contacteer dan het Rode Kruis Opvangcentrum Westakkers op het nummer 03/750 26 60.

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen